مجله گل باختر, نگهداری گل و گیاه

راهنمای نگهداری از کاکتوس و ساکولنت

راهنمای نگهداری از کاکتوس و ساکولنت

نگهداری از کاکتوس و ساکولنت

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به گلدان کاکتوس و ساکولنت علاقه دارید اما پس از مدتی نگهداری از کاکتوس، متوجه پژمرده شدن آن می شوید و مجبور می شوید تا کاکتوس دیگری را جایگزین آن کنید. درواقع کاکتوس یکی از بهترین انتخاب ها برای آپارتمان است و یک گیاه آپارتمانی بسیار زیبا و منحصربه فرد محسوب می شود، اما نگهداری از کاکتوس و ساکولنت ها نیازمند اطلاع از یکسری اصول خاص است.

در مقاله پیش رو قصد داریم تا نحوه نگهداری از گل کاکتوس و ساکولنت را به طور ویژه مورد بررسی قرار دهیم. انواع نکات نگهداری کاکتوس مثل روش آبیاری کاکتوس، خاک مناسب کاکتوس، گلدان کاکتوس، نور کاکتوس، نحوه تکثیر کاکتوس و انواع کاکتوس از جمله مواردی است که در این مقاله می توانید از آن مطالع شوید.

خرید گل و گیاه از گلفروشی باختر

نکات مهم در نگهداری از کاکتوس و ساکولنت

نحوه نگهداری کاکتوس و ساکولنت در مجله باختر

گیاه کاکتوس و ساکولنت از جمله گیاهانی هستند که می توانند براحتی میزان معینی از آب را در خود برای مدت طولانی ذخیره کنند و به همین علت در مکان های بیابانی و خشک رشد نسبتا خوبی دارند. نحوه نگهداری از کاکتوس و گیاه ساکولنت با سایر گیاهان کمی متفاوت تر است و لازم است تا در ابتدا با انواع کاکتوس آشنا شویم. برخی از معروف ترین انواع کاکتوس عبارت است از: کاکتوس گورخری، کاکتوس هاورتیا، کاکتوس افوربیا، کاکتوس توپی و کاکتوس فنجانی.

روش آبیاری کاکتوس

caring cactus2 copy

یکی از مهمترین روش های مراقبت از کاکتوس در خانه، آبیاری کاکتوس است. آبیاری ساکولنت ها و کاکتوس به دو روش متنوع امکان پذیر است. اولین روش آبیاری از قسمت بالایی کاکتوس است و روش بعدی نیز قرار دادن گلدان کاکتوس به مدت چند روز در ظرف آب است تا آب به تدریج جذب خاک گل کاکتوس شود. به یاد داشته باشید که کاکتوس ها برای رشد بیشتر، نیازمند آبیاری مداوم هستند و آبیاری این گیاه به مدت کم منجربه خشک شدن خاک و درنهایت از بین رفتن آن می شود.

یکی از مهمترین نکات نگهداری از کاکتوس این است که برای آبیاری به زمان رشد گیاه توجه داشته باشید. درواقع انواع کاکتوس و ساکولنت در دوره رشد خود به آب بیشتری احتیاج دارند و در دوران استراحت آب کمتری را مصرف می کنند. میزان آبیاری کاکتوس در تابستان باید نسبت به زمستان بیشتر باشد، چراکه تابستان دوره رشد کاکتوس است.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه آبیاری گل کاکتوس و ساکولنت ها می توانید از کارشناسان فروشگاه گل و گیاه باختر راهنمایی بگیرید.

نورمناسب کاکتوس و ساکولنت

caring cactus3 copy

از دیگر شاخص های اصلی برای نگهداری از کاکتوس، نور مناسب است. مقدار نور کاکتوس می تواند در رشد آن تاثیر مستقیمی داشته باشد. کاکتوس نیازمند نور متوسطی است یعنی نور شدید و نور بسیار کم می تواند رشد کاکتوس شما را تا حد زیادی با اختلال رو به رو سازد. بنابراین بهترین نور، نوری بین سایه و نور مستقیم آفتاب است. مقدار نور برای کاکتوس در منزل نیز باید به خوبی فراهم شود برای اینکار می توانید بهترین پنجره را انتخاب کنید و یا از لامپ های رشد گیاه استفاده کنید.

اغلب کاکتوس های فنجانی، توپی، گورخری و … نیازمند حداقل 12 ساعت نور به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم هستند تا بتوانند به خوبی رشد کنند. توصیه می شود جهت ایجاد بهترین نگهداری از کاکتوس حتما شاخص مقدار نور کاکتوس را در نظر بگیرید.

خاک مناسب

caring cactus4 copy

 استفاده از خاک مناسب از دیگر شاخص های حیاتی نگهداری از کاکتوس است. خاک گیاه کاکتوس تضمین کننده سلامت گیاه شماست و یکی از اصول اصلی مراقبت از کاکتوس در خانه و در فضای باز است. بهترین خاک برای کاکتوس و ساکولنت ها خاکی است که از ماسه، پیت ماس و ورمی تشکیل شده باشد تا بتواند یک ماده مغذی برای کاکتوس باشد. این ترکیب منجربه خروج آب های اضافی و رشد زیاد حشرات خواهد شد.

یکی از مواد اولیه بسیار مغذی برای خاک گیاه کاکتوس قطعا وجود ماسه است که باعث زهکشی فوق العاده خاک می گردد. ماده اصلی بعدی برای کاکتوس پیت ماس است که می تواند آب زیادی را در خود جذب کند، به همین علت برای کاکتوس شما مفید است. وجود پرلیت در خاک کاکتوس خالی از لطف نیست، چراکه این ماده باعث گردش اکسیژن می شود و درنهایت کاکتوس رشد خوبی را تجربه خواهد کرد.

این نکته را به یاد داشته باشید که خاک مناسب یکی از ابتدایی ترین اصول نگهداری کاکتوس در آپارتمان و حتی فضای باز است و تا حدامکان از خاک سبک برای این گیاه استفاده کنید.

روش کوددهی گیاه کاکتوس

caring cactus5 copy

کوددهی به کاکتوس باعث رشد سریع گیاه و سلامت آن می شود. درواقع کوددهی کاکتوس نیز یکی از روش های نگهداری از کاکتوس است که یک مکمل عالی برای گیاه شما به حساب می آید. اضافه کردن کود NPK به خاک کاکتوس می تواند رشد آن را تقویت کند. کود NPK شامل ترکیب فسفر، پتاسیم و نیتروژن است که این مواد درنهایت منجربه رشد هرچه سریع تر کاکتوس، وجود برگ های بزرگتر و شفاف تر خواهد شد.

به یاد داشته باشید که کوددهی بیش از حد به کاکتوس و یا هر گیاه دیگری باعث می شود تا ساقه ها ضعیف تر شوند و در کل طول عمر آن کم شود. بهترین زمان برای کوددهی به کاکتوس زمانی است که در دوره رشد هستند چون کاکتوس ها در دوره ای که رشد ندارند، نمی توانند به خوبی مواد مغذی را جذب کنند.

گلدان مناسب کاکتوس

caring cactus6 copy

مراقبت از کاکتوس در منزل نیازمند این است که کاکتوس خود را در گلدانی مناسب قرار دهید تا گیاه شما به خوبی بتواند از مواد خاک تغذیه کند و رشد سریعی نیز داشته باشد. در حقیقت انتخاب گلدان متناسب با کاکتوس شما نوعی نگهداری از کاکتوس به حساب می آید. جنس، شکل و حتی سایز گلدان می تواند در سلامت و روند رشد گیاه شما موثر باشد. بنابراین در انتخاب این سه عامل برای خرید گلدان حتما دقت کنید.

بهترین شکل گلدانی که می توانید برای کاکتوس خود تهیه کنید، گلدان های کوتاه و گرد است مثل گلدان کاکتوس فنجانی. درواقع کاکتوس در گلدان فنجانی می تواند براحتی از تمام خاک موجود در گلدان تغذیه کند. گلدان های استوانه ای یا بلند برای این نوع گیاه اصلا توصیه نمی شود. بهترین جنس گلدان نیز برای کاکتوس های جنس سفالی و لعاب دار است زیرا نه تنها به دکوراسیون منزل شما زیبایی می بخشند، بلکه بسیار با دوام و سنگین هستند.

توصیه می شود که سایز گلدان کاکتوس متناسب با گیاه باشد یعنی تقریبا هم سایز باشند. درواقع در صورتی که سایز گلدان شما بزرگتر از گیاه باشد، کاکتوس نمی تواند به خوبی زهکشی کند. بنابراین باید برای انتخاب سایز گلدان به ریشه کاکتوس دقت کنید مثلا آبیاری کاکتوس توپی باید در گلدان های کوچک تر انجام شود چون ریشه این گیاه کوتاه تر است، درحالیکه نگهداری از کاکتوس افوربیا نیاز به گلدان بزرگتری دارد به علت ریشه بزرگ گیاه.

تکثیر گل کاکتوس

caring cactus7 copy

تکثیر کاکتوس یکی از فعالیت هایی است که بسیاری از افراد علاقه مند به گل و گیاه انجام می دهند اما برای حفظ و نگهداری از کاکتوس لازم است تا نکاتی را در خصوص تکثیر گل کاکتوس بدانید. مراحل انجام این کار عبارت است از: جداسازی بذر از گیاه، انتخاب بک گلدان مناسب، پر کردن گلدان با خاک مناسب برای کاکتوس، قرار دادن بذر در داخل گلدان و پرکردن بذر با خاک و در نهایت مقداری آب روی بذر بپاشید. برای آموزش نگهداری کاکتوس پس از انجام فعالیت تکثیر می توانید ز کارشناسان مجموعه باختر راهنمایی بگیرید.

caring cactus10 copy

نتیجه گیری

کاکتوس یکی از گیاهان بسیار محبوب برای نگهداری در آپارتمان و حتی فضای باز است. این گیاه برای سلامت و طول عمر زیاد نیازمند یکسری اصول نگهداری است که در این مقاله سعی کردیم انواع این اصول نگهداری از کاکتوس را در حوزه های آبیاری، کوددهی، خاک، تکثیر، دما و رطوبت آن مورد بررسی قرار دهیم.امیدواریم بتوانید از گیاهان کاکتوس و ساکولنت خود به خوبی مراقبت کنید.

شما نیز نظرات خود را در رابطه با تجربه خود از نگهداری کاکتوس با ما در میان بگذارید.

خرید گل و گیاه از گلفروشی باختر

توضیحاتشرایط نگهداری از گیاه کاکتوس
آبیاری کاکتوس از مهمترین شاخص های نگهداری از کاکتوس است که به دو شکل از بالای گیاه و از زیر ظرف جهت ذخیره آب در خاک انجام می شود. آبیاری کاکتوس در تابستان با نگهداری از کاکتوس در زمستان کمی متفاوت است و کاکتوس در دوره رشد خود یعنی فصل تابستان به آب بیشتری احتیاج دارد. 

آبیاری

نگهداری از کاکتوس در آپارتمان یا فضای باز نیازمند نور کافی است. نور مورد نیاز کاکتوس باید نور متوسطی باشد یعنی نه تابش مستقیم آفتاب و نه در سایه. به طور مثال نگهداری از کاکتوس گورخری که یک نوع کاکتوس رایج آپارتمانی است، باید در فضایی از خانه قرار گیرد که روزانه از تابش نور بهره مند شود تا به خوبی رشد کند.نور
یکی از اصول آموزش نگهداری کاکتوس، استفاده از خاک مناسب است. خاک کاکتوس باید حاوی مقداری ماسه، پیت ماس و پرلیت باشد. این ترکیب به رشد و سلامت کاکتوس شما کمک می کند و از بهترین مواد مغذی برای نگهداری از کاکتوس می باشد.خاک
بهترین کود برای کاکتوس، کود NPK که ترکیبی از پتاسیم، فسفر و نیتروژن است، می باشد. کوددهی کاکتوس ها نوعی مکمل برای تغذیه هرچه بیشتر گیاه است.کوددهی
گلدان کاکتوس نیز از دیگر روش های نگهداری از کاکتوس این گیاه محبوب و زیبا است. بهتر است گلدان مطابق با اندازه گیاه باشد. توصیه می شود گلدان های کوتاه و گرد برای کاکتوس خود استفاده کنید.گلدان
جهت تکثیر کاکتوس باید مطابق تکثیر سایر گیاهان اقدام کنید یعنی جداسازی بذر از گیاه، انتخاب بک گلدان مناسب، پر کردن گلدان با خاک مناسب برای کاکتوس، قرار دادن بذر در داخل گلدان و پرکردن بذر با خاک و در نهایت آبپاشی گیاه.تکثیر
نگهداری از کاکتوس در زمستان و تابستان از لحاظ دما متفاوت است. در فصل تابستان که زمان رشد گیاه است، دمایی حدود 32 درجه برای کاکتوس مناسب است اما در فصل زمستان یعنی زمان استراحت آن، دمایی بین 7 تا 12 درجه را می تواند تحمل کند.دما
میزان رطوبت مورد نیاز انواع کاکتوس ها با یکدگیر متفاوت هستند به طور مثال کاکتوس های جنگلی به رطوبت زیادی نیاز دارند، درحالیکه برخی دیگر میزان کمتری از این رطوبت را احتیاج دارند.رطوبت

سوالات متداول

  1. بهترین زمان هرس کاکتوس چه زمانی است؟

بهترین زمان هرس کاکتوس وقتی است که گلدان یا خاک آن را تعویض می کنید. توصیه می کنیم برای اینکار حتما قبل از فصل رشد کاکتوس اقدام کنید و هرس کاکتوس را قبل از تابستان انجام دهید.

  1. روش های نگهداری از کاکتوس چیست؟

برای داشتن یک کاکتوس سالم باید آن را از لحاظ نور، خاک، نحوه آبیاری، کوودهی، دما و رطوبت نگهداری کنید در غیر اینصورت گیاه شما عمر زیادی نمی کند.

  1. مراقبت از کاکتوس هاورتیا چگونه است؟

کاکتوس هاورتیا نوعی از کاکتوس است که ریشه کوتاه و بدون ساقه ای دارد بنابراین بهتر است از گلدان کوتاه و گرد استفاده شود. از قرار دادن این گیاه در نور مستقیم آفتاب خودداری کنید و به میزان آبیاری آن توجه داشته باشید.

  1. نحوه نگهداری از کاکتوس در آپارتمان و فضای باز چه تفاوتی دارد؟

نگهداری از کاکتوس در آپارتمان با فضای باز تفاوت چندانی ندارد و تنها از لحاظ نور باید توجه ویژه ای به گیاه داشته باشید تا نور مستقیم آفتاب را در فضای باز تجربه نکند.

میترا احمدی
میترا احمدی
کمک کردن به دیگران به هر نحوی از کارهایی هست که تلاش میکنم روزانه آن را انجام دهم.به عنوان یک کارشناس تولید محتوا فارسی و انگلیسی سعی می کنم در این مسیر با قلمم به دیگران کمک کنم تا اطلاعاتی که در جستجوی آن هستند رو هرچه سریعتر پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
ثبت سفارش
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من